Clinton heeft voorsprong van vijf procentpunt op Trump

Clinton heeft voorsprong van vijf procentpunt op Trump

De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft na de onderbreking van haar campagne wegens longontsteking nu een voorsprong van vijf procentpunt op haar Republikeinse rivaal Donald Trump, zo blijkt uit de wekelijkse opiniepeiling voor het NBC News, waarbij de methodologie een lichte verandering kreeg. Gezien de eerste stemmen per brief reeds zijn uitgebracht en gezien er in meerdere staten al vervroegd werd gestemd, peilt Survey Monkey voor NBC nu bij waarschijnlijke kiezers in plaats van louter geregistreerde kiezers.

In een race met twee is de strijd spannender volgens deze methodologie, zegt NBC vandaag. De vroegere First Lady zou uitkomen op vijftig procent van de stemmen, de vastgoedmagnaat op 45 procent. Onder geregistreerde kiezers is de verhouding 49 tegen 43, waar die vorige week 48 tegen 44 procent was.

In een race met vier heeft Clinton eveneens vijf procentpunt voorsprong op Trump. De Libertariër Gary Johnson komt op 10 procent en ecologiste Jill Stein op 4 procent.

De peiling liep tussen 12 en 18 september bij een nationaal staal uit 14.326 volwassenen die zeggen geregistreerde kiezers te zijn en van wie 13.320 vermoedelijke kiezers zijn. De foutmarge bedraagt plus en minus 1,2 procentpunt.

bron: Belga