Brussels gerecht houdt reconstructie dood minderjarig meisje aan Anderlechtse Decathlon

Het Brusselse gerecht heeft dinsdagavond een reconstructie gehouden van de feiten die in de nacht van 5 op 6 juni het leven kostten aan de 17-jarige T. De verdachte van de feiten, een minderjarige jongen, heeft intussen bekend dat hij het meisje van het dak van de Decathlon-winkel heeft geduwd, haar vervolgens verkracht heeft en tenslotte gewurgd heeft. Het nieuws van die bekentenis werd dinsdag gemeld door de kranten La Dernière Heure en Het Laatste Nieuws en werd door gerechtelijke bronnen bevestigd. Het lichaam van het meisje werd op maandag 6 juni omstreeks 20 uur aangetroffen vlakbij de Olympische Dreef in Anderlecht, nadat een minderjarige vriend van het meisje haar eerder op de dag als vermist had opgegeven. Die jongeman werd nog dezelfde dag door de jeugdrechter van Nijvel geplaatst in een gesloten jeugdinstelling, op verdenking van doodslag.
Begin augustus bekende de jongen dat hij de nacht van zondag 5 juni op maandag 6 juni met het meisje had doorgebracht op het dak van de Decathlon-winkel in Anderlecht. Ze zouden heel wat gedronken hebben en ruzie gekregen hebben toen T. de avances van de jongeman afwees, waarna zij over de rand gevallen zou zijn. Na haar val zou het meisje nog geleefd hebben maar de jongeman zou haar eerst misbruikt hebben, alvorens haar te wurgen. Korte tijd geleden bekende de jongen dan dat er geen sprake was van een accidentele val maar dat hij het meisje opzettelijk geduwd had.
Maandagavond werd in Anderlecht dan een reconstructie van de feiten gehouden. Noch het Brusselse parket, noch de advocaten van de jongeman, noch die van de burgerlijke partij wilden enige commentaar kwijt.

bron: Belga