Belgen in het buitenland - Origi helpt Liverpool aan eenvoudige zege

Divock Origi heeft dinsdag Liverpool aan een 0-3 zege geholpen in de zestiende finales van de Engelse League Cup. Tegen Derby County maakte Origi het derde doelpunt. Chelsea nam na verlengingen met 2-4 afstand van Leicester City. Op bezoek bij tweedeklasser Derby County liet Liverpool-coach Jürgen Klopp enkele vaste basisspelers rusten. Daarom bleef Simon Mignolet op de bank en mocht Divock Origi 90 minuten opdraven. Origi zag Liverpool uitlopen, dankzij goals van Klavan (24.) en Coutinho (50.), om vervolgens zelf in de 54e minuut de derde bezoekende treffer in het dak van het doel te vlammen.

Chelsea had tegen regerend landskampioen verlengingen nodig om de achtste finales van de League Cup te bereiken. Michy Batshuayi mocht bij de bezoekers starten en zag thuisploeg Leicester voor rust op een dubbele voorsprong komen dankzij twee goals van Okazaki (17. en 34.). Cahill milderde in de toegevoegde tijd van de eerste helft, waarna Azpilicueta (50.) de bordjes op gelijke hoogte hing. Batshuayi werd na 79 minuten gewisseld, terwijl Eden Hazard na 88 minuten op het veld kwam. Marcin Wasilewski (ex-Anderlecht) kreeg in het slot van de reguliere speeltijd rood. In de verlengingen bezegelden doelpunten van Fabregas (91. en 94.) het lot van de thuisploeg.

Kevin Mirallas mocht na 68 minuten invallen bij Everton, dat zijn League Cup-avontuur al zag eindigen in de zestiende finales. Tweedeklasser Norwich City pleegde dankzij doelpunten van voormalig Everton-spits Naismith (41.) en Murphy (74.) de perfecte hold-up op Goodison Park. Romelu Lukaku zat niet in de selectie bij de thuisploeg.

Sébastien Pocognoli maakte bij tweedeklasser Brighton in de League Cup-partij tegen reeksgenoot Reading zijn debuut. De linksachter, die twintig minuten voor tijd gewisseld werd, kon niet vermijden dat de thuisploeg een 1-2 nederlaag te slikken kreeg. Doelpunten van Quinn (32.) en Swift (54.) telden de thuisploeg, met ook Steve Sidwell (ex-Beveren) in de basis uit. Daar kon de late aansluitingstreffer van Hemed (85.) niets meer aan veranderen. De bezoekers speelden nochtans de hele tweede helft met z'n tienen na een rode kaart voor Blackett (42.).

Thomas Meunier boekte met PSG tegen Dijon op de zesde speeldag van de Ligue 1 een vierde zege van het seizoen. De Parijzenaars beslisten de partij voor de pauze al met een own-goal van Lang (15.) en een penaltygoal van Cavani (27.). Lucas (67.) legde na de pauze de 3-0 eindstand vast.

Stefano Marzo had met Heerenveen verlengingen nodig in de 32e finales van de KNVB Beker om tweedeklasser De Graafschap op de knieën te krijgen. Een goal van Van Overbeek (67.) leek de bezoekers de zege te schenken, tot Veerman (87.) in het slot van de reguliere speeltijd gelijkmaakte. In de verlengingen bezorgden doelpunten van Veerman (93.), Zeneli (95.), Bednarek (102., own-goal) en Schaars (106.) de Friezen uiteindelijk een 5-1 overwinning.

Jordan Lukaku bleef bij Lazio op de bank dat op de vijfde speeldag van de Serie A een 2-0 nederlaag leed bij Milan. Voormalig Club Brugge-spits Bacca (37.) en Niang (74.) hielden met hun doelpunten de drie punten in Milaan.