Jim Carrey ontkent betrokkenheid bij dood ex-vrouw

Jim Carrey ontkent de beschuldigingen van Mark Burton over de betrokkenheid van de komiek bij de dood van zijn ex-vrouw Cathriona White. De Ierse werd op 24 september 2015 op 30-jarige leeftijd dood aangetroffen in haar appartement in Los Angeles. De doodsoorzaak bleek een overdosis medicijnen te zijn.

Burton is de weduwnaar van White en zegt dat Carrey de pillen had verschaft, terwijl die wist dat de vrouw suïcidaal was, zo meldt TMZ. De komiek zou pijnstillers en slaappillen bij de apotheek zijn gaan ophalen onder het voorwendsel dat ze voor hem bestemd waren. Volgens Burton heeft Carrey na de dood van White alle sporen van zijn betrokkenheid hebben proberen uit te wissen.

De 54-jarige Canadees-Amerikaanse acteur en comedian heeft via het Amerikaanse magazine People gereageerd op de beschuldigingen. “Er zijn momenten in het leven waarin je moet opstaan en je eer verdedigen tegen het kwaad in de wereld”, laat Carrey weten. “Deze harteloze poging om de vrouw van wie ik hield te exploiteren tolereer ik niet. Ze had al problemen voordat ik haar ontmoette en haar tragische einde was buiten ieders schuld om.”

Foto AFP / J. Tallis