Brussel opgeschrikt door geslachtsdelen

De inwoners van Brussel werden verrast met twee grote muurschilderingen. De ene toont een gigantische penis, de tweede twee geslachtsorganen ‘in actie'. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het kunstwerk van de penis kan bewondert worden op een rijtjesmuur in de Brusselse wijk Sint-Gilles. De prent werd ontdekt door de Facebookgroep I love Saint-Gilles – I love Sint-Gillis.

Het behoeft geen uitleg dat de foto heel wat reacties losmaakt, onder meer in politieke kringen. Zo zit vooral de partij cdH verveeld met de schildering. "Dit is misplaatst en hoort niet thuis aan de Bareel van Sint-Gillis", vertelt gemeenteraadslid Vincent Henderick aan Bruzz. Vooral het feit dat er recht tegenover de muur een katholieke school is, zorgt voor ergernis bij de politicus.

En in de Visverkopersstraat, pal in het centrum, neigt de muurtekening naar pornografie https://t.co/eSdQthwwhe pic.twitter.com/MPjgRFtTZ9

— BRUZZ (@BRUZZbe) 20 september 2016

Wie de beelden gemaakt heeft, is onduidelijk. De stijl doet denken aan de Parijse graffitikunstenaar Bonom, maar op RTBF hij ontkent de maker te zijn. "Ik was het niet en ik wens er ook niet mee geassocieerd worden", zei hij kort en bondig.

Foto Instagram / aurlwhrln