Twee Italianen en een Canadees ontvoerd in Libië

Onbekenden hebben in het zuidwesten van Libië twee Italianen ontvoerd. Dat melden de plaatselijke autoriteiten en het nieuws wordt bevestigd door Rome. Volgens de plaatselijke media zou ook de Canadese begeleider van de twee Italianen ontvoerd zijn, maar daarover zoekt het Canadese ministerie van Buitenlandse nog bevestiging. De buitenlanders werden in de stad Ghat, in het zuidwesten van Libië, ontvoerd, aldus Djamal Suliman van de lokale gemeenteraad. Ze werden tegengehouden door een wagen toen ze voor hun werk onderweg waren naar de luchthaven. Hun Libische chauffeur werd vastgebonden aangetroffen aan de kant van de weg.
De autoriteiten in Rome zijn op de hoogte gebracht van het nieuws en volgen het op de voet. “We handelen met een zeer grote terughoudendheid omdat de situatie zo delicaat is”, aldus de Italiaanse overheid. De Canadese autoriteiten bevestigen dat ze informatie hebben ontvangen over de ontvoering van een landgenoot in Libië, maar melden ook dat ze die informatie nog niet hebben kunnen bevestigen.
Libië is na de val van dictator Mouammar Kadhafi in 2011 in de chaos terechtgekomen: rivaliserende milities strijden om de controle over het land en voeren meedogenloze machtsoorlogen. De gevechten concentreren zich sinds kort rond de stad Sirte, waar de soldaten van de Libische eenheidsregering sinds mei een offensief voeren tegen strijders van terreurgroep Islamitische Staat.

bron: Belga