Ongeval Bertem: vrachtwagen getakeld, berm moet gesaneerd worden

De vrachtwagen die op de E40 in Bertem verongelukt was, is kort voor 20 uur weggetakeld. Dat melden het Vlaams Verkeerscentrum en de federale politie. Op de E40 zijn in de richting van Brussel wel nog steeds twee rijstroken versperd. Een deel van de berm waar de vrachtwagen in terechtkwam, moet immers afgegraven worden en dat werk zal nog enkele uren in beslag nemen. Er staat weliswaar nog enkel een plaatselijke file. Het ongeval vond kort voor de middag plaats. De trekker-opligger ging rond 11.45 uur om een onduidelijke reden door de vangrail en belandde naast de weg in de gracht. De vrachtwagenbetuurder werd met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht maar zou niet in levensgevaar verkeren.

Door het ongeval was er veel schade aan de vangrails. Bovendien was er een groot niveauverschil, wat de takelwerken bemoeilijkte. De Civiele Bescherming moest eerst de lading met dozen koekjes uit de verongelukte truck halen. Pas rond 20 uur was het gevaarte weggetakeld maar omdat er intusseneen grote hoeveelheid mazout uit de brandstoftank in de berm was gelekt, moet die nu eerst gesaneerd worden. Daarvoor moet een deel van de berm worden afgegraven, wat enkele uren in beslag zal nemen.

Door het ongeval waren er sinds de middag twee rijstroken versperd in de richting van Brussel. Dat blijft nog enige tijd zo maar nu de avondspits voorbij is, blijft de verkeershinder beperkt.

bron: Belga