Kerber begint aan tweede week als nummer 1

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitse Angelique Kerber staat vandaag voor de tweede week op een rij helemaal bovenaan de WTA-ranking. Na de US Open, waar ze haar tweede grandslamtitel van het jaar pakte, stootte "Angie" Serena Williams van de troon. De Amerikaanse blijft tweede voor de Spaanse Garbine Muguruza, de Poolse Agnieszka Radwanska en de Roemeense Simona Halep. Ook de rest van de top twintig wijzigt niet. Yanina Wickmayer blijft de beste Belgische maar moet als nummer 51 wel twaalf plaatsen inleveren. Wickmayer sneuvelde afgelopen week als titelverdedigster al in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Tokio en verliest daardoor een heel aantal punten. Deze week krijgt 'Wicky' een kans op revanche tijdens een tweede, hoger gedoteerd, WTA-toernooi in de Japanse hoofdstad. Ze opent er tegen een qualifier.

Kirsten Flipkens behoudt de 58e plaats. Verder op de ranking volgen Alison Van Uytvanck (103e, +9), Elise Mertens (122e, +9) en Ysaline Bonaventure (178e, -3).

De Amerikanse Christina McHale klimt dankzij haar zege op het WTA-toernooi van Tokio van 53 naar 42. De Française Océane Dodin ziet haar winst in het Canadese Quebec vertaald in een sprong van 132 naar 93.

bron: Belga