Herman De Croo probeert kandidates Miss België wat algemene kennis bij te brengen

Herman De Croo probeert kandidates Miss België wat algemene kennis bij te brengen

De 58 overgebleven kandidates van de Miss Belgiëverkiezing hebben een bezoek gebracht aan het federale parlement. Dat is een jaarlijkse gewoonte. Al negen jaar troont Darline Devos, organisator van Miss België, de meisjes mee door Kamer en Senaat, zodat ze hun kennis over ons land vergroten, een noodzakelijk goed voor dé ambassadrice van ons land. Na een pauze van een jaartje mocht Herman de Croo de meisjes wegwijs maken in de Belgische politiek. Ze kregen een rondleiding in het parlement, leerden hoe wetgeving in ons land tot stand komt, welke bevoegdheden bij welke deelstaat terechtkomen en welke ministers welke bevoegdheden hebben.
Herman De Croo: “Niets zou belachelijker zijn dan dat er een meisje wint dat te dom is om te helpen donderen. Naast hun innemendheid en hun aantrekkelijkheid moet er ook iets in het hoofd zitten.”

Maar er is nog wat werk de komende maanden, want de kennis van de kandidates moet nog wat opgefrist worden, zo bleek voor de camera van persagentschap Belga. De meeste finalistes kenden wel de naam van onze huidige premier, maar hadden moeite met het opsommen van de partijen die de federale meerderheid vormen of het benoemen van ministers. Eén Franstalige kandidate wist niet exact wie Herman De Croo was, maar van één ding was ze wel zeker: “zijn zoon werkt in New York”.

Dat wordt dus blokken voor de meisjes, want woensdag krijgen ze een test. Dat om te vermijden dat ze een mal figuur zouden slaan tijdens de finale van Miss België op 14 januari in Plopsatheater.

bron: Belga