FBI bevestigt explosie in New Jersey

FBI bevestigt explosie in New Jersey
FBI bevestigt explosie in New Jersey

De Amerikaanse politiedienst FBI heeft bevestigd dat een ontploffing heeft plaatsgevonden toen een robot een verdachte zak onderzocht in de stad Elizabeth, in New Jersey. Bij die ontploffing vielen er geen slachtoffers. De zak bevatte verschillende springtuigen. Een daarvan kwam tot ontploffing toen de robot die trachtte te ontmijnen. De verdachte zak was ontdekt aan het treinstation in de stad in de noordoostelijke Amerikaanse staat, door twee mannen in een vuilnisbak. Bij de onbedoelde ontploffing raakte niemand gewond, aldus de tak van de FBI in Newark. New Jersey ligt naast New York.

Bij de ontploffing zaterdag in Chelsea, in Manhattan in New York, vielen 29 gewonden. Verderop werd een tweede springtuig aangetroffen. Door die incidenten voerden de autoriteiten in New York de veiligheid op. In de Amerikaanse stad vindt deze week de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties plaats. Na de explosie in Chelsea beval gouverneur Andrew Cuomo van New York duizend bijkomende politieagenten en leden van de nationale garde om in de straten van New York te patrouilleren.

Zender CNN berichtte dat speurders een man hadden gezien op beelden van bewakingscamera’s op de plaats van de ontploffing. Die man is ook gefilmd door een andere camera op de plaats waar het niet-ontplofte springtuig is gevonden. Hij liet er een zak achter. De video toont dan hoe twee mannen er een plastic zak uithalen met het springtuig, waarna ze opnieuw vertrekken.

Bron: Belga