De werkdag van Rutger Kox bij Jan De Nul

Rutger Kox (26) werkt als Superintendent Dredging Works in Nigeria. Hij volgt de uivoeringswerken op ter plaatse. Hoe verloopt zijn werkdag?

 

06:15 werkdag0615
“Ik vertrek naar het voormalige moerasgebied, dat we tot land omvormen. Tussen een verhoogde omwalling spuiten we 52 miljoen m2 grond op. De stortbaas informeert me over de laatste praktische ontwikkelingen. Samen passen we de planning hieraan aan. Vervolgens zetten we de pre-start meeting van de civiele werken verder.”


08:00werkdag0800_crane-and-dumpers
“Ik check op het terrein of alle operatoren hun werk goed uitvoeren. Ik zorg bijvoorbeeld voor voldoende vrachtwagens zodat de kranen nooit stilstaan. Ik grijp in waar nodig om de producties te optimaliseren.”


12:00werkdag1200_lunch
“Na rapportage aan het management en administratie, is het etenstijd. De lokale cateraar voorziet een bakje rijst met aardappelen, groenten en vlees.”


13:00 werkdag1600_spotcheck
“Elke dag komen we voor verrassingen te staan die bijsturing in de planning vragen. De stortbaas en ik passen de planning voor de volgende dag aan en overlopen de te nemen acties. ‘s Namiddags combineren we bureauwerk voor dagrapportage en productie-opvolging met spot-checks van de operaties op verschillende locaties.”


19:30

werkdag1930_running
“Joggen, een terrasje doen met collega’s, een serie of film kijken, of fitness. Dat zijn onze avondactiviteiten, steeds binnen de compound waar alle collega’s verblijven.”

Cxxx_Jan De Nul Group CYMK