« Ik evolueerde mee met productontwikkeling »

Heb jij een product in huis dat je zelf hebt ontworpen? Stefanie Debaets, supervisor product development in de Daikin-afdeling Heating systems binnenkort wel. 

Stefanie Debaets belandde acht jaar geleden via haar thesis bij Daikin.
“Meteen na de presentatie van mijn thesis nodigde een manager van Daikin me uit voor de selectieprocedure van een job bij hen. Als burgerlijk ingenieur in de mechanische energietechnieken was het niet alleen een logische stap. Het was ook fantastisch dat ik meteen na mijn opleiding aan de slag kon.”

Met een heel concreet resultaat na acht jaar. “Binnen een maand wordt de nieuwe hybride warmtepomp die ik mee heb ontwikkeld bij me thuis geïnstalleerd”, zegt Stefanie. “Mijn eerste job was het vooronderzoek doen naar deze warmtepomp. Kan het technisch? Hoe zouden we het maken? Is de markt er klaar voor? We zochten anderhalf jaar naar antwoorden.”

Eens het bedrijf besliste het nieuwe product te maken, evolueerde Stefanie mee met het product, tot het nu in massaproductie is. “Ik ben onder meer naar Japan geweest om daar te overleggen over de sturing van het toestel. Ook hier in België was mijn job breder dan enkel het technische. Met mensen uit andere afdelingen deden we testen, de ontwikkeling, het opzetten van de productie, het input geven aan de marketing en veel meer. Dat ik zo elke dag samenwerk met heel toffe collega’s, maakt het helemaal leuk. We helpen elkaar in goede en slechte momenten.”