Stichting tegen Kanker zeer tevreden over eerste editie Levensloop Bedrijven

De Stichting tegen Kanker is meer dan tevreden over de eerste editie van de Levensloop Bedrijven die tussen gisterennamiddag 15.00 uur en deze namiddag 15.00 uur plaatsvond in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. 27 teams van 21 bedrijven en grote organisaties zamelden ruim 140.000 euro in voor de strijd tegen kanker. “Dat is een zeer mooi bedrag en hier zit zeker groeipotentieel in”, zegt Koen Vandamme van Stichting tegen Kanker. “We kunnen zeker spreken over een succesvol evenement, alles is heel goed verlopen”, zegt Koen Vandamme. “We hadden zowat 1.350 lopers en, volgens de politie, een kleine 6.000 bezoekers. De sfeer was nu eens uitgelaten, dan weer ingetogen, naargelang het moment van de dag.”

Met de Levensloop Bedrijven wil Stichting tegen Kanker de ziekte meer bespreekbaar maken in de professionele omgeving.

“Kanker komt natuurlijk ook voor binnen organisaties en bedrijven”, zegt Koen Vandamme. “De wereld van de patiënt davert op zijn grondvesten, maar ook collega’s, medewerkers en oversten zitten vaak met vragen. Tegelijkertijd is de Levensloop Bedrijven een uitgelezen moment om eens ontspannen, informeler, maar wel op een betekenisvolle manier om te gaan met collega’s, om samen een inspanning te leveren voor het goede doel.”

De eerste editie trok teams van grote privébedrijven zoals Cargill en DHL, maar ook van organisaties als het RIZIV, de Nationale Bank van België en de politie. “De 27 teams van 21 bedrijven hebben in totaal meer dan 140.000 euro ingezameld, wat zeker voor een eerste editie een zeer mooi bedrag is. Hier zit zeker groeipotentieel in, er komt zonder twijfel een tweede editie”, aldus nog Koen Vandamme.

bron: Belga