Staatssecretaris Debaets en Jean-Marie Pfaff geven aftrap verkeersveiligheidscampagne

Staatssecretaris Debaets en Jean-Marie Pfaff geven aftrap verkeersveiligheidscampagne

Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets en voormalig Rode Duivel Jean-Marie Pfaff hebben deze voormiddag in het Brusselse Warandepark de aftrap gegeven van een nieuwe campagne tegen overdreven snelheid. Aan 160 scholen in het Brusselse Gewest zullen posters en banners te zien zijn en folders uitgedeeld worden waarin autobestuurders gesensibiliseerd worden om zich te houden aan de meest voorkomende snelheidsbeperkingen, 50 km/u en 30 km/u. Tijdens de campagne, die een maand duurt, zullen de Brusselse politiezones ook extra controleren. “Respect voor de snelheidsbeperkingen is essentieel”, zegt staatssecretaris Debaets. “We hebben jaarlijks in Brussel nog een 700-tal ongevallen, waarvan een 25-tal met dodelijke afloop, en in het grootste deel van die ongevallen is overdreven snelheid de oorzaak. We moeten dus op diezelfde nagel blijven hameren.”

Op de 1.350 affiches, 44.000 folders en 280 banners die voor de campagne gemaakt zijn, staan vier kinderen die hun duim opsteken voor de bestuurders die zich aan de snelheidsbeperkingen houden, en zijn de betrokken verkeersborden veranderd van rode cirkels in even rode hartjes. De posters, folders en banners zullen niet alleen aan de scholen te zien zijn, maar ook in de verschillende Brusselse gemeentehuizen. De campagne krijgt immers de steun van de Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (VSGB), de communicatiediensten van de Brusselse gemeenten en de zes lokale politiezones. Die zullen ook extra controles houden tijdens de campagne, die loopt van 23 september tot 23 oktober. In die periode vinden ook een flitsmarathon (3 en 4 oktober) en een zogenaamde Full Integrated Police Action (15 oktober) plaats.

De sensibiliseringscampagne is slechts een onderdeel van het snelheidsbeleid van staatssecretaris Debaets, naast de variabele zones-30 op een 20-tal locaties in schoolomgevingen en de geplande trajectcontroles.

bron: Belga