Recordaantal van 290.460 azalea’s verkocht voor Kom op tegen Kanker

Recordaantal van 290.460 azalea's verkocht voor Kom op tegen Kanker

De 22ste editie van het Plantjesweekend voor “Kom op tegen Kanker” sluit af met een nieuw record. De afgelopen drie dagen brachten honderden vrijwilligers van 311 actiecomité’s 290.460 azalea’s aan de man of vrouw. Opnieuw beter dan vorig jaar, toen 288.875 azalea’s werden verkocht. Het actieweekend resulteert zo in een opbrengst van 2.033.220 miljoen euro, bestemd voor steun- en zorginitiatieven voor kankerpatiënten. Dat meldt Kom op tegen Kanker vanavond. “Ondanks de topresultaten van de voorbije twee jaar, is het opnieuw leuk om de actie met een nieuw record te kunnen afsluiten”, zegt Marc Michilis, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. “Meer dan 2 miljoen euro als resultaat van één actie gedurende één weekend, is gewoon fantastisch. Het Plantenweekend is dan ook een klassieker”, vervolgt Michilis.

De vrijwilligers, die op 600 locaties actief waren, doen het ook alsmaar origineler. “Sommigen trokken er met paard en kar op uit.” De actie vernieuwt ook steeds. Zo werd dit jaar op vrijdag ook naar bedrijfsparken getrokken en werden azalea’s verkocht in de marge van voetbalwedstrijden (o.a. Club Brugge en KV Oostende).

De opbrengst gaat integraal naar de strijd tegen kanker. Met het geld worden onder meer de Kankerlijn, zorgvrijwilligers in meer dan 45 ziekenhuizen en lotgenotengroepen ondersteund of activiteiten voor kinderen met kanker georganiseerd.

bron: Belga