Proximus League - OHL en Antwerp blijven laatste en voorlaatste na puntendeling, Lierse blijft leider

Oud-Heverlee Leuven en Antwerp hebben zondag 1-1 gelijkgespeeld op de zesde speeldag van de Proximus League. Met het gelijkspel schieten zowel OHL als Antwerp niet veel op en blijven ze in de kelder van de stand bengelen. Lierse won zaterdagavond al overtuigend met 5-1 tegen Tubeke en blijft zo aan de leiding staan. Met vijf punten uit evenveel wedstrijden was uitgesproken titelfavoriet Antwerp niet goed begonnen aan de competitie. Oud-Heverlee Leuven deed het nog slechter met amper drie punten uit vijf wedstrijden. Aan Den Dreef was het Antwerp-verdediger Maxime Biset die na 55 minuten de score opende uit een voorzet van linkspoot Geoffry Hairemans. Met een knappe vrije trap zorgde de Spaanse spits Esteban Casagolda (69.) voor een gelijkspel, waarmee beide ploegen dus niet veel opschieten.

Vrijdag al leed Lommel United zijn tweede nederlaag van het seizoen op bezoek bij Union. In het Koning Boudewijnstadion opende de Franse Sloveen Nicolas Rajsel de score voor Union met een zeer fraai afstandsschot na veertien minuten. Amper twee minuten later zorgde Maletic (16.) al voor de Lommelse gelijkmaker, maar in de tweede helft moesten de Limburgers toch in het zand bijten na doelpunten van Da Silva (77.) en opnieuw Rajsel (90+2.)

Leider Lierse speelde zaterdagavond in eigen huis tegen Tubeke. De grote man bij Lierse was ontegensprekelijk Dylan De Belder. De 24-jarige spits zorgde met drie doelpunten (9., 34., 58.) eigenhandig voor een comfortabele 3-0 voorsprong. Ook spitsbroeder Aurélien Joachim was goed op dreef en maakte er met een knappe panenka 4-0 van in de 65e minuut. Tubeke kon zich enkel tevreden stellen met de eerredder van Kévin Lefaix (82.). Het eindschot was echter opnieuw voor Aurélien Joachim, die met zijn tweede van de avond in de 86e minuut de 5-1 einduitslag op het bord zette.

Cercle Brugge moet bovenin voorlopig de rol lossen na een 2-1 nederlaag op bezoek bij Roeselare. Faris Haroun zorgde na 39 minuten nochtans voor de 0-1 voorsprong, maar in de tweede helft ging Roeselare nog op en over de Bruggelingen dankzij doelpunten van Kis (70.) en Godwin (86.). Door de nederlaag volgt Cercle Brugge nu op vier punten van leider Lierse, net als Roeselare.