Paralympische Spelen - Michelle Franssen wordt vijfde in finale 200m wissel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Michelle Franssen is zaterdag op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro vijfde geworden in de finale van de 200 meter wisselslag (SM14). Franssen, die in de reeksen de vijfde chrono (2:37.31) had gerealiseerd, tikte aan in 2:36.54. Ze verbeterde zo haar persoonlijk record met 12 honderdsten. Het goud en het zilver gingen naar Groot-Brittannië, met Bethany Firth (2:19.55) en Jessica-Jane Applegate (2:27.58). De Nederlandse Marlou van der Kulk (2:29.49) vervolledigde het podium.

Na 150 meter lag Franssen nog in de vierde positie. "Het is jammer, ik kom slechts 24 honderdsten tekort voor die vierde stek. Ik was die Zweedse (Pernilla Lindberg, nvdr.) wat uit het oog verloren. Toch heb ik de race van mijn leven gezwommen", stelde de zwemster uit Overpelt.

"Mijn onderwaterfase en de vlinderslag zijn mijn sterke punten. Jammer dat er geen vlinder op het programma staat in mijn categorie. Op de 200 meter wissel mis ik nog wat kracht en uithouding voor de laatste 50 meter."

Eerder op deze Spelen werd Franssen zevende op de 200m vrije slag en zesde op de 100m schoolslag. "Binnen vier jaar pak ik misschien de derde, tweede en eerste plaats", lachte Franssen, die als laatste Belg aantrad in Rio.

bron: Belga