Opstootjes in Sint-Jans-Molenbeek na uit de hand gelopen politiecontrole

Opstootjes in Sint-Jans-Molenbeek na uit de hand gelopen politiecontrole

Aan het metrostation Beekkant in Sint-Jans-Molenbeek is het deze namiddag tot confrontaties gekomen tussen de lokale politie van de zone Brussel West (Ganshoren/Jette/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek) en jongeren uit de buurt. Dat meldt een getuige aan Belga. Aanleiding zou een uit de hand gelopen politiecontrole zijn. De lokale politie Brussel West was voorlopig niet bereikbaar voor commentaar, net zomin als burgemeester Françoise Schepmans. “Hoewel het vandaag autoloze zondag is, doken deze namiddag verschillende wagens van de lokale politie op om een controle uit te voeren”, zegt een getuige aan Belga. “Een vrouw die hen vroeg waarom, werd onmiddellijk bars behandeld en toegesproken en toen haar 15-jarige zoon daartegen protesteerde, werd die meteen tegen de grond gewerkt en in de boeien geslagen. Ook zijn meerderjarige broer werd opgepakt en hun moeder werd hardhandig weggeduwd.”

Enkele jongeren uit de buurt die het incident zagen gebeuren, begonnen zich ook op te winden, waarop de politie pepperspray zou gebruikt hebben.

“De politie was vertrokken met de twee opgepakte broers maar rond 15.30 uur zijn ze teruggekeerd en is het tot opstootjes gekomen”, aldus nog de getuige.

bron: Belga