Nico Rosberg (Mercedes) slaat dubbelslag in Singapore

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nico Rosberg heeft de Grote Prijs van Singapore gewonnen. Dit is de vijftiende manche in het WK Formule 1. Hij is meteen ook de nieuwe leider in de WK-tussenstand. Rosberg startte op het circuit van Marina Bay, waarin 's avonds in kunstlicht werd geracet, vanop de pole en reed de hele wedstrijd aan de kop. Hij telde aan de streep bijna een seconde voorsprong op de Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull).

Voor Rosberg was het de achtste zege van het seizoen, de 22e uit zijn carrière. In de tussenstand van het WK wipt hij over zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton. De wereldkampioen, gestart op rij twee, finishte als derde. Rosberg totaliseert 273 punten, acht meer dan Hamilton.

De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari), viervoudig winnaar in Singapore, moest na mechanische problemen tijdens de kwalificaties van zaterdag als 22e en laatste vertrekken. De viervoudige wereldkampioen finishte na een knappe inhaalrace uiteindelijk als vijfde na de Fin Kimi Raikkonen (Ferrari).

De race begon overigens tumultueus. Onmiddellijk na de start kwam Nico Hülkenberg met zijn Force India in aanraking met de Toro Rosso van Carlos Sainz Jr. De Duitser ging spectaculair van de baan, waarna de safety car meteen het circuit op moest zodat de brokstukken konden worden geruimd. In de derde van 61 rondes hervatte de race. Romain Grosjean (Haas) startte door een technisch probleem dan weer helemaal niet.

Over twee weken (op 2 oktober) vindt in het Maleisische Sepang de zestiende van eenentwintig Grote Prijzen plaats.

bron: Belga