Meestal droog weer, maar lokaal kans op een buitje

Vanmiddag blijft het meestal droog met opklaringen en soms zwaarbewolkte perioden. Een zwakke storing over de Noordzee kan in de Westhoek zorgen voor wat lichte regen of een bui. De maxima schommelen tussen 16 graden op de Hoge Venen tot plaatselijk 22 graden elders. Er staat een matige wind. Dat meldt het KMI deze middag. Vanavond en vannacht is het meestal droog, maar in de Westhoek blijft er kans op een bui. Opklaringen wisselen af met zwaarbewolkte perioden. De minima liggen tussen 10 en 15 graden bij een zwakke wind uit noordelijke richtingen.

Morgen is het wisselend tot zwaarbewolkt. Op veel plaatsen blijft het droog, maar een plaatselijk buitje is niet uitgesloten. In de Westhoek blijft de kans op een bui wat groter. De maxima schommelen tussen 15 graden op de Hoge Venen en 20 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke richtingen.

Dinsdag wisselen zonnige en zwaarbewolkte perioden elkaar af. Enkele geïsoleerde buitjes zijn niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima liggen tussen 13 en 19 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond 20 graden aan zee en rond 21 graden elders in Vlaanderen. Woensdag is het droog met wolkenvelden en zonnige perioden. De temperatuur stijgt tot rond 21 graden. Donderdag begint met veel zon, maar geleidelijk neemt de bewolking toe. Het blijft wel droog met maxima tot 22 graden. Vrijdag wordt het meestal bewolkt met regen en buien. De maxima liggen rond 19 graden.

Zaterdag wordt een rustige en zonnige dag met maxima in de buurt van 20 graden. Zondag neemt de bewolking toe en krijgen we regen. Het kwik stijgt tot 22 graden.

bron: Belga