Meerdere gewonden bij explosie in New York

Meerdere gewonden bij explosie in New York
Meerdere gewonden bij explosie in New York

Bij een ontploffing in de New Yorkse wijk Chelsea zijn 25 gewonden gevallen, zo meldt de brandweer van de stad op Twitter. Over de oorzaak bestaat momenteel nog geen zekerheid.
“Vijfentwintig verwondingen bij burgers. Op dit moment lijken geen ervan levensbedreigend”, zo zegt de New Yorkse brandweer op Twitter.
De oorzaak van de ontploffing is voorlopig nog onbekend, maar een politiebron zei aan CNN dat een gasontploffing wordt uitgesloten. Volgens diezelfde bron denken de onderzoekers aan een bom in of in de buurt van een container, al is dat nog allesbehalve zeker.
Volgens de politie van New York vond de ontploffing zaterdagavond om 20.30 uur plaats, zondag 2.30 uur Belgische tijd, op 23rd Street tussen Fifth en Sixth Avenue. De politie vraagt mensen het gebied te vermijden, en waarschuwt voor verkeershinder. Het metroverkeer in de buurt werd opgeschort of omgeleid.
Burgemeester Bill De Blasio is ondertussen op de plaats van het gebeuren aangekomen, waar hij door de politie gebrieft wordt over de situatie.
Eerder zaterdag ontplofte een bom in de staat New Jersey, in een vuilbak langs het parcours van een loopwedstrijd die georganiseerd werd als benefiet voor de Amerikaanse marines.

Bron: Belga