Jupiler Pro League - Standard duikt top zes binnen na zege in Lokeren

Bekerwinnaar Standard Luik heeft zondagavond op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League met het kleinste verschil (0-1) gewonnen op bezoek bij Sporting Lokeren. Invaller Benito Raman kopte na zeventig minuten het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de netten. De dag was nochtans niet goed begonnen voor de Rouches, die door een administratieve fout niet konden rekenen op Alexander Scholz, sterkhouder achterin. Na een rommelige eerste helft was er niet gescoord op Daknam. Na de pauze zetten de bezoekers hun lichte overwicht dan toch om in een doelpunt. Invaller Benito Raman knikte een voorzet buiten bereik van Lokeren-doelman Copa in doel.

Met zes op zes sinds de komst van coach Aleksandar Jankovic naar de Vurige Stede is Standard in de stand opgeklommen naar de vierde stek, met twaalf punten. Lokeren is met 6 op 21 pas veertiende.

Eerder op zondag won RSC Anderlecht de topper van deze zevende speeldag met 0-2 op het veld van Racing Genk. Paars-wit blijft zo tweede met één punt achterstand op leider Zulte Waregem, dat zaterdag de drie punten thuis hield in de derby tegen KV Kortrijk. Zondagavond (20u) sluiten KV Oostende en AA Gent de speeldag af. De Gentenaars moeten de drie punten pakken als ze de kloof met de leider op één punt willen houden.