EK baseball - Nederland verlengt titel voor eigen publiek

door
Belga
Leestijd 1 min.

Nederland heeft zondag de Europese titel baseball in eigen land verlengd. Het team, dat zich The Royal Kingdom of the Netherlands noemt, won in Hoofddorp met 3-2 de finale tegen Spanje. Oranje, dat de titel sinds 1954 voor de 22e keer veroverde, staat onder leiding van de Belgische field manager Steve Janssen. Verrassend was dat niet Italië maar Spanje de eindstrijd bereikte. Dat hadden de Azzurri, goed voor tien titels, te wijten aan de nederlaag (3-8) die zij in de poulewedstrijd tegen Spanje leden. De Italianen werden derde, Duitsland vierde en Tsjechië vijfde.

Yurendell De Caster besliste de finale in de tiende inning. Zijn honkslag bracht Dahenko Ricardo over de thuisplaat. Na de reguliere negen innings was nog geen beslissing gevallen (2-2).

België werd in het eindklassement zesde. Sinds 1995, toen de derde plaats werd behaald, waren de Red Hawks niet meer zo succesvol geweest. Zaterdag werd tegen Nederland met 3-12 verloren. In 1967 werd België kampioen, maar toen deden Nederland en Italië uit onvrede over de Europese baseballorganisatie niet mee.

bron: Belga