BK inters - Kevin Strijbos kroont zich tot Belgisch kampioen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kevin Strijbos (Suzuki) heeft zich zondag voor de eerste keer in zijn carrière tot Belgische kampioen bij de inters gekroond. De 31-jarige Strijbos verzekerde zich van de titel op de laatste manche in Kester-Gooik.

Kevin Strijbos had in Kester-Gooik genoeg aan een overwinning in de eerste reeks om zijn achterstand van tien punten goed te maken op Brent Van Doninck (Yamaha), de leider in het algemene klassement. In de twee overige reeksen hield Strijbos Van Doninck vervolgens makkelijk op afstand en verzekerde zich zo van de eerste Belgische titel uit zijn carrière. De Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) reed met een overwinning in de tweede en derde reeks naar de zege in Kester-Gooik, voor Strijbos en Jérémy Van Horebeek (Yamaha).

In het algemene klassement eindigt Kevin Strijbos als eerste met een totaal van 191 punten. Steve Ramon (Suzuki), die vierde werd in Kester-Gooik, moet zich tevreden stellen met de tweede plaats (178 punten). Brent Van Doninck, als leider aan de slotmanche begonnen, tuimelt van de eerste naar de derde plaats (165 punten).

Minder goed nieuws was er voor Damon Graulus. De jonge Leuvenaar, die volgende week donderdag zijn 22e verjaardag viert, brak op de ochtend van de manche de middelvinger van zijn rechterhand en moest forfait geven. Ook Ken De Dycker was niet aanwezig in Kester-Gooik wegens een knieblessure.

Bij de inters MX2 was het Kevin Wouts (KTM) die zich tot Belgisch kampioen mocht kronen. In het eindklassement had hij een grote voorsprong op de Nederlander Mark Boot en de Ier Eythor Reynisson.

bron: Belga