Audi Hockey League - Daring pakt zege tegen directe concurrent Racing, titelverdediger Dragons wint in het slot

Met 38 doelpunten in zes wedstrijden hebben de aanvallers zich opnieuw van hun beste kant laten tonen op de tweede speeldag van de Audi Hockey League. Het spektakel werd vooral verzorgd in de wedstrijden van Daring tegen Racing en Herakles tegen Wellington, waarin meer dan de helft van de 38 doelpunten gescoord werden. In Molenbeek beet vicekampioen Racing met 6-4 in het zand tegen spelers van Daring. Daarmee blijft Daring foutloos in de competitie, na de 2-4 overwinning tegen Leopold op de openingsspeeldag. Daring klom in het begin van de wedstrijd twee keer op voorsprong dankzij doelpunten van de nieuwe Oostenrijker Dominic Uher op strafcorner (4.) en Gaëtan Dykmans (29). Het waren Cédric Charlier (10.) en Tom Boon op strafcorner (38.) die Daring opnieuw in de wedstrijd brachten. In het derde kwart zorgden Juan Saladino (42.) en Alexandre Van Lindhoudt (50.) voor een ruimere voorsprong aan de kant van Racing. Boon bracht het verschil met een strafcorner in de 51e minuut opnieuw tot één doelpunt, maar dat maakte de Nieuw-Zeelander Nic Woods meteen ongedaan met een snel tegendoelpunt. Cyril Hermans legde de wedstrijd vervolgens in een beslissende plooi met de 6-3 (60.). Het derde doelpunt van Tom Boon op strafcorner (65.) kon daar niets meer aan veranderen.

Ook in de wedstrijd tussen het Antwerpse Herakles en het Brusselse Wellington werden tien doelpunten gerealiseerd. Herakles maakte in de slotfase het verschil dankzij doelpunten van Xavier Reckinger (58.) en Nicolas De Kerpel via strafcorner (70.), om de wedstrijd met 6-4 in hun voordeel te beslissen.

Naast Daring blijven ook Waterloo Ducks en Dragons met het maximum van de punten aan de leiding staan. Waterloo Ducks won met 4-2 tegen Orée, titelverdediger Dragons haalde het nipt met 3-4 tegen Antwerp dankzij een omgezette strafcorner van Alexander Hendrickx in de 69e minuut.

Tot slot pakten Leuven en Léopold hun eerste overwinning van het nog jonge seizoen. Leuven won thuis met 1-0 van Braxgata en Leuven haalde het met 1-3 op bezoek bij Beerschot.