Anderlecht pakt zege op veld van Genk

RSC Anderlecht heeft deze namiddag op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League met 0-2 gewonnen bij KRC Genk. In het klassement nadert paars-wit tot op 1 punt van leider Zulte Waregem, dat gisteren met 2-1 van Kortrijk won. Genk is negende. KRC Genk begon uitstekend aan de topper. Al na twee minuten raakte Susic de paal. Ook Bailey en opnieuw Susic kregen in de eerste tien minuten een uitgelezen kans om de score te openen, maar de nul bleef op het bord. Voor Anderlecht, waar ancien Deschacht terugkeerde en Nuytinck naar de bank verdween, toonde aanvoerder Hanni zich gevaarlijk met een schot.

De Limburgers domineerden de eerste helft en vooral de tandem Pozuelo-Susic deed Anderlecht pijn, maar scoren lukte het team van Peter Maes niet.

Na de koffie bleven beide teams een aangenaam kijkstuk serveren. Stanciu raakte in de zevende minuut de lat met een vluchtschot, Buffel trof meteen daarna voor Genk het doelhout.

Iets voorbij het uur viel de goal dan toch. Na een licht gefloten vrije schop mocht Kara van dichtbij de 0-1 voorbij Bizot knallen, een gevleide voorsprong voor Anderlecht. Een minuut later kreeg Genk een tweede klap na de uitsluiting (2x geel) van Pozuelo.

Een kwartier voor tijd zette invaller Hamdi Harbaoui de 0-2 eindstand op het bord. Genk moest de kelk nog tot op de bodem ledigen na een tweede uitsluiting, van Colley.

Later op de dag staan nog twee wedstrijden op het programma. Sporting Lokeren ontvangt om 18 uur Standard. Kort nadat op Daknam is afgelopen, begint aan de kust de topper tussen KV Oostende en AA Gent (20u).