"Wordt moeilijk om mezelf op te volgen in Eneco Tour"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tim Wellens kan de Eneco Tour dit jaar voor de derde opeenvolgende keer winnen. Maar een gemakkelijke opdracht wordt dat niet, voorspelt de renner van Lotto-Soudal. "De Eneco Tour is een koers die me mentaal nauw aan het hart ligt. In 2014 was deze koers mijn eerste overwinning. Dit jaar wordt het moeilijk om mezelf op te volgen. Eerst en vooral ben ik niet zo goed als ik had gehoopt. Na Canada reed ik de GP de Wallonie en het was niet goed. Misschien lag het aan slechte benen of misschien zat de lange reis nog in mijn lijf", zegt Wellens twee dagen voor de start van de Belgisch-Nederlandse WorldTourwedstrijd.

"Daarnaast ligt het parcours me dit jaar minder goed. De etappe die me het beste lag, die naar La Redoute, hebben ze eruit gehaald", gaat de 25-jarige Limburger verder. "Gelukkig zijn de tijdrit en ploegentijdrit niet in ons nadeel. We hebben een sterke ploeg aan de start en we moeten de ploegentijdrit zeker aankunnen. De individuele tijdrit is dan weer dezelfde als in 2014. Het is een volledig vlak parcours en dat is niet meteen in mijn voordeel, maar met goede benen mag er geen probleem zijn."

"De Ardennenrit is voor mij normaal gezien de etappe waarin ik het verschil zou kunnen proberen maken", vervolgt de tweevoudige titelverdediger. "Dit jaar ligt de aankomst van deze rit in Lanaken en door de vlakke finale zullen de tijdsverschillen minder groot zijn. Dit jaar wordt de laatste rit, die naar Geraardsbergen, de belangrijkste. Verder zullen ook de bonificatieseconden belangrijk zijn en de tijdrit. Na de tijdrit op de tweede dag zal het wel snel duidelijk worden of ik kan meedoen voor het algemene klassement."

Wellens wordt volgende week geflankeerd door Lars Bak, Tiesj Benoot, Jens Debusschere, Frederik Frison, André Greipel, Jürgen Roelandts en Marcel Sieberg.

bron: Belga