Weerbericht – Wisselvallig weekend

Zaterdagochtend zijn er nog buien mogelijk in het westen en het centrum. Elders is het droog en wisselend bewolkt met wat nevel of mist in de Ardennen. In de namiddag komen er meer wolken in het oosten met kans op lichte regen van de Kempen tot de Ardennen. De maxima liggen tussen 16 en 23 graden. Er staat een zwakke tot matige wind, zo meldt het KMI zaterdagochtend. Zaterdagavond en -nacht regent het nog tijdelijk in het oosten. Elders is het droog, met uitzondering van een bui aan zee, en wisselend bewolkt. In het tweede deel van de nacht wordt het overal droog met vrij veel wolken. De minima liggen tussen 11 en 16 graden en de wind waait zwak tot matig uit voornamelijk noordelijke richting.
Zondag is het wisselvallig met perioden met regen of buien in de oostelijke helft van het land. In het westen van het land zijn er meer opklaringen en is het vaak droog, maar in de namiddag is een bui daar ook niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 16 graden op de Hoge Venen en 23 graden in de Kempen. Er waait meestal een matige wind.
Van maandag tot vrijdag blijft het wisselvallig met opklaringen en wolkenvelden en geregeld buien. Van maandag tot woensdag schommelt het kwik rond 20 graden in het centrum van het land. Naar het einde van de week zou het wat frisser worden met maxima rond 18 graden.

bron: Belga