Massale politieinzet voor vals alarm in Parijs

De Franse politie is zaterdagnamiddag massaal ingezet in het centrum van Parijs voor wat achteraf vals alarm bleek. Geruchten over een gijzelneming leidden, ook op de sociale media, ruim een halfuur tot onrust: een wijk werd afgezet en opnieuw stond een kerk, Saint-Denis in het 1e arrondissement, centraal. In de kerk was een gijzelneming gemeld, zei een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken na afloop. “We hebben maximale voorzorgsmaatregelen getroffen en hebben niet het kleinste risico genomen.” Hoewel het dus vals alarm was, werden de Franse burgers wel gewaarschuwd via de overheids-app SAIP. Ze kregen de raad de wijk te vermijden.
Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken moeten de omstandigheden die tot de actie geleid hebben nog verder uitgeklaard worden.
Na een reeks terreuraanvallen geldt in Frankrijk de noodtoestand. In juli nog werd in een kerk in Saint-Etienne-du-Rouvray, nabij Rouen, bij een gijzelingsactie een priester vermoord. De afgelopen dagen werden verschillende terreurverdachten opgepakt.

Bron: Belga