Jupiler Pro League - Ook Jacky Mathijssen kan Westerlo niet aan punten helpen

Rode lantaarn Westerlo heeft zaterdagavond op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League in eigen huis met 1-3 verloren van Moeskroen. Bij Westerlo was het de eerste wedstrijd met Jacky Mathijssen op de trainersbank. De Limburger kwam deze week de ontslagen Bob Peeters vervangen in de Kempen, maar dat leverde niet meteen beterschap op. Moeskroen was in het Kuipje doorlopend de gevaarlijkste ploeg en kwam al snel op voorsprong via de Servische middenvelder Luka Stojanovic (13.). Michalis Manias gaf de thuisploeg na 22 minuten nieuwe hoop met de gelijkmaker, maar de vreugde was van korte duur. Vijf minuten later stond de 1-2 al op het bord na een treffer van Anderlecht-huurling Trezeguet (27.), op het uur gaf Stefan Simic met de 1-3 de doodsteek. In de stand blijft Westerlo met 1 op 21 op de laatste plaats, Moeskroen komt van de voorlaatste plaats weg en klimt met zes punten naar de veertiende stek. Het geeft coach Glen De Boeck weer wat meer ademruimte.

L'Excel moet Sint-Truiden wel nog steeds net voor zich dulden, want de Truienaars hielden tegen Waasland-Beveren (4-1) de drie punten op Stayen. Aanvaller Yohan Boli veegde met twee treffers (51. en 52.) op evenveel minuten het openingsdoelpunt van Zinho Gano (8.) uit, Jonathan Bamba dikte in de slotfase met eveneens twee doelpunten (90. en 90.+3) de score nog verder aan tot 4-1. STVV is met zeven punten opgeklommen naar de elfde plaats. De voorlaatste stek is nu voor Waasland-Beveren, dat vijf punten op de teller heeft.

Vrijdagavond openden Charleroi en KV Mechelen deze speeldag met een scoreloos gelijkspel op Mambourg. Eerder op zaterdag had landskampioen Club Brugge in eigen huis geen overschot tegen promovendus Eupen. Na drie strafschoppen eindigde die wedstrijd in het Jan Breydelstadion uiteindelijk op 3-2 voor de thuisploeg. Zaterdag staat er met de derby tussen leider Zulte Waregem en KV Kortrijk (20u30) nog één wedstrijd op het programma. Zondag is er de topper tussen Racing Genk en Anderlecht en gaat Standard op bezoek bij Lokeren. Zondagavond sluiten KV Oostende en AA Gent de zevende speeldag af.