"Ik kom sterker terug", verzekert pechvogel Björn Engels

door
Belga
Leestijd 2 min.

Björn Engels is met succes geopereerd aan de schouder. De centrale verdediger van Club Brugge staat voor een maandenlange revalidatie maar laat de moed niet zakken, zo verzekert hij vanmorgen in een bericht op Twitter. "Ik heb al genoeg bewezen dat ik kan terugkomen van een lange revalidatie en zal er deze keer opnieuw sterker uit terugkomen", schrijft de onfortuinlijke voetballer. Engels blesseerde zich woensdag in de Champions Leaguewedstrijd tegen Leicester City. Na een duw van Islam Slimani kwam hij ongelukkig neer op de rechterschouder. Het verdict was hard. Engels scheurde verschillende pezen en moest onder het mes. Die operatie vond vrijdag plaats, daags na de 22e verjaardag van de speler. Club Brugge verwacht zijn sterkhouder in de defensie pas in 2017 opnieuw op de velden.

Voor Engels is het een nieuwe tegenslag nadat hij deze zomer al het EK in Frankrijk miste door een dijblessure. Daarvoor was hij heel lang op de sukkel met knieproblemen. Toch laat de verdediger het hoofd niet hangen, zo blijkt uit een boodschap die hij vanmorgen op Twitter postte.

"Je droomt ervan als kleine jongen ooit profvoetballer te worden. Eens je dat bereikt hebt, zie je andere doelstellingen voor ogen en begin je ambities te krijgen. Maar op dit moment mag het precies nog niet. Het EK missen was al een klap, nu de Champions League aan mijn neus zien voorbijgaan ook. Maar met keihard werken hoop ik dit allemaal opnieuw te bereiken. Alleen de titel met de ploeg van mijn hart zullen ze mij nooit meer kunnen afpakken en dat is een van de mooiste momenten uit mijn leven", verwijst Engels naar de landstitel die hij afgelopen zomer met Club Brugge behaalde.

"Een ding weet ik wel zeker, er mogen nog zoveel tegenslagen komen, de mensen die achter mij staan en ikzelf zullen altijd in mij blijven geloven", vervolgt Engels. "Ik heb al genoeg bewezen dat ik kan terugkomen van een lange revalidatie en zal er deze keer opnieuw sterker uit terugkomen."

bron: Belga