Belgen in het buitenland - Chadli blinkt uit met twee doelpunten en twee assists

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nacer Chadli heeft zich zaterdag tijdens zijn eerste thuismatch in het shirt van zijn nieuwe team West Bromwich Albion meteen in de kijker gespeeld. Onze 27-jarige landgenoot scoorde twee doelpunten en gaf evenveel assists in de 4-2 overwinning tegen West Ham op de vijfde speeldag in de Premier League. Chadli zette zijn ploeg al vroeg in de match op voorsprong op penalty (8.). Via doelpunten van Rondon (37.) en McClean (44.), beide op aangeven van Chadli, diepte West Brom de kloof verder uit. Vlak voor het uur (56.) tekende Chadli dan opnieuw zelf voor de 4-0. Antonio (61.) en Lanzini (65., op strafschop) scoorden nog tegen voor West Ham.

Manchester City blijft onder Pep Guardiola ook op de vijfde speeldag zijn perfecte rapport behouden. Ditmaal werd Bournemouth in het Etihad Stadium met 4-0 afgedroogd. Rode Duivel Kevin De Bruyne was, met de openingsgoal (15.) en de assist voor de 4-0 van Gündogan (66.), opnieuw de grote uitblinker. Tussendoor vonden ook Iheanacho (25.) en Sterling (48.) de weg naar het doel. Op de bank van City was er voor het eerst dit seizoen plaats voor Vincent Kompany, die terugkomt uit blessure. De verdediger viel echter niet in.

Leicester, dat afgelopen woensdag in de Champions League nog te sterk was voor Club Brugge (0-3), boekte opnieuw een ruime overwinning. De Engelse landskampioen klopte in eigen huis Burnley, waar Steven Defour na 64 minuten gewisseld werd, met 3-0. Nieuwkomer Islam Slimani (45+1. en 48.) en een eigen doelpunt van Burnley-verdediger Mee maakten de goals.

In de stand staat Manchester City autoritair aan kop met 15 punten, op vijf punten van Arsenal dan 1-4 ging winnen in Hull. West Brom stijgt dankzij zijn zege naar plaats 8 (zeven punten), terwijl Burnley (vier punten) wegzakt naar de vijftiende stek.

bron: Belga