Zo geef je je doordeweekse kapsel een upgrade

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niet iedereen die mooi wil zijn, hoeft pijn te lijden of uren bij de kapper te spenderen. Met enkele kleine ingrepen geef je je doordeweekse kantoorkapsel in amper twee minuten tijd een upgrade. Hoe pak je dat aan? Metro vroeg de Leuvense haar- en make-upspecialiste Nanja Massy om tips.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De halve knoopdot van Liesbeth
Haardiagnose: “Liesbeth heeft sluik haar en een duidelijke froe, die er al snel vettig dreigt uit te zien. Een kapsel als dit is dan ideaal: met een beetje droogshampoo geef je je haar een frisse look, de hoge knot zorgt voor meer dynamiek.”

Stappenplan:
1. Dankzij de droogshampoo creëer je vanboven meer volume. Gebruik een borstel met zwijnenhaar om het haar vervolgens lichtjes te touperen. Die borstels zijn zachter, waardoor je haar minder snel beschadigd raakt.

2. Neem twee haarstrengen en leg er een reeks knopen in, alsof je je veters strikt. Je kiest zelf hoeveel knopen je legt. In het haar van Liesbeth zitten bijvoorbeeld drie knopen.

3. Neem de uiteindes van de haarstrengen en speld ze onder de geknoopte constructie vast aan de rest van het haar. Wil je je haar volledig opsteken? Pak dan twee nieuwe strengen die je opnieuw vastknoopt en vastspeldt, totdat je hele haar geknoopt is.

Tip: Let er bij het kopen van de droogshampoo op dat je kiest voor een transparante variant die geen wit poeder achterlaat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De strakke hipsterlook van Xavier
Haardiagnose:
“Xavier heeft veel, maar dun haar. Volumepoeder geeft je kapsel een lift, terwijl het er toch nog naturel blijft uitzien.”

Stappenplan:
1. Je kunt kiezen of je het poeder rechtstreeks op het haar aanbrengt of het er zelf inmasseert met je handen. Gebruik je vingertoppen om je alles in model te brengen.

2. Als je dik haar hebt, gebruik dan een fixatiespray zodat het haar blijft zitten. Overdrijf hier niet mee, anders worden je haarlokken te zwaar en zakt je kapsel in elkaar in de loop van de dag.

Tip: Het grote voordeel van volumepoeder? Het is snel, gemakkelijk en geeft geen glans. Je kapsel houdt zo perfect het midden tussen net en nonchalant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De bohemienvlecht van Mare
Haardiagnose:
“Mare heeft dun haar dat door de golvende textuur toch volumineus oogt. Dit kapsel is perfect om een warrige haardos onder controle te krijgen.”

Stappenplan:
1. Maak een kleine french braid achter de oren, zowel links als rechts
2. Maak de vlechten vast met een doorzichtig elastiekje. Als je dat gedaan hebt, trek je de vlechten een beetje uit elkaar zodat ze groter worden.
3. Speld vlecht nummer één achteraan je hoofd vast. Is de haarstreng te lang zoals bij Mare, plooi hem dan dubbel. Vlecht nummer twee speld je onder de ander vlecht vast.

Tip: Om zeker te zijn dat je kapsel de hele dag blijft zitten, koop je best schuifspeldjes in een kappers- of speciaalzaak. Die hebben ribbels aan zowel de binnen- als de buitenkant, waardoor ze meer grip hebben.