Mobilmix Expo in Brussel toont voorbeelden van mobiliteitsoplossingen in andere landen

Mobilmix Expo in Brussel toont voorbeelden van mobiliteitsoplossingen in andere landen

Nog tot en met vrijdag 23 september loopt in Brussel de “Mobilmix Expo”, een tijdelijke tentoonstelling over “leefbare en haalbare oplossingen” voor mobiliteit in Brussel en in steden in de ons omringende landen. Minister van Mobiliteit Pascal Smet, die met een elektrische fiets van het Koningsplein naar het Sint-Joostplein reed, huldigde vrijdagvoormiddag de eerste Mobilmix-containers in, die opgesteld staan in zeven verschillende gemeenten. Hij gaf zo het startschot van de Week van de Mobiliteit.
De campagne in Brussel heeft als doel om de inwoners aan te zetten om vaker voor andere transportmiddelen te kiezen. De komende dagen staan er verschillende ludieke acties op het programma, vooral naar bedrijven en scholen toe. Hoogtepunt is traditiegetrouw de Autoloze Zondag. Die dag zal er geen gemotoriseerd vervoer toegelaten zijn tussen 9.30 en 19 uur in alle gemeenten van het Brussels Gewest. Wel is er meer en gratis openbaar vervoer.

Voor de Mobilmix Expo wordt samengewerkt met Eurocities, een netwerk van grote Europese steden. “Het is belangrijke om te tonen hoe we Brussel omvormen van een stad voor auto’s tot een stad voor mensen”, zei Pascal Smet. Nathalie Guri, die Eurocities vertegenwoordigde, benadrukte de Europese dimensie van de Week van de Mobiliteit, waaraan meer dan tweeduizend steden deelnemen.

bron: Belga