Kunstenfestival in Brusselse metro

Kunstenfestival in Brusselse metro

Van 16 tot en met 25 september vindt in de Brusselse metro ‘Wunderground’ plaats, een kunstenfestival voor de veertigste verjaardag van de metro in de hoofdstad. Op het programma staan onder meer street art, grafische kunst en dansopvoeringen. De MIVB stelde het festival vrijdag voor in metrostation Rogier. Op 20 september is het exact veertig jaar geleden dat de Brusselse metro zich voor het eerst een weg baande door de ondergrondse aders van de hoofdstad. Een reden om te feesten, vond de MIVB. De Brusselse vervoersmaatschappij toverde voor de gelegenheid de Brusselse underground om in ‘Wunderground’, een parcours met onder meer street art en dansopvoeringen, die tien dagen lang te zien zijn in de Brusselse ondergrondse.

Wunderground strijkt neer in een vijftiental metrostations. Zo is er in Rogier een muur met werk van de Franse straatartiest en illustrator Nairone te zien en wordt er in metrostation De Brouckère geëxperimenteerd met de invloed van geur op gemoed. Les Ballets Confidentiels bewegen zich door verschillende metrostations, van Graaf van Vlaanderen naar Centraal Station of van Sint-Katelijne naar Kunst-Wet.

Voor de gelegenheid lanceert de MIVB ook Wunderground Music, een webradio (wunderground.brussels) waarop je de metromuziek kunt herbeluisteren, de programmatie zelf kunt bepalen en op donderdagavond een playlist met 22 tracks van bekende dj’s kan ontdekken.

De aftrap van de verjaardagsfestiviteiten valt samen met de Week van de Mobiliteit in de hoofdstad, met op zondag onder meer Autoloze Zondag. Meer informatie en het volledige programma op wunderground.brussels.

bron: Belga