David Goffin zet België op voorsprong tegen Brazilië

David Goffin zet België op voorsprong tegen Brazilië

België staat in de Davis Cupontmoeting met Brazilië na het eerste enkelspel 1-0 voor. David Goffin (ATP 14) liet zich vrijdagnamiddag in Oostende niet verrassen door Thiago Monteiro (ATP 101). Het werd 6-2, 6-2 en 6-0 na 1 uur en 38 minuten tennis.
Later vandaag/vrijdag neemt Steve Darcis (ATP 103) het in de Sleuyter Arena op tegen Thomaz Bellucci (ATP 79). Zaterdag (14u) staat het dubbelspel op het menu en daarin krijgen Ruben Bemelmans en Joris De Loore de taak om toppers Marcelo Melo en Bruno Soares te bekampen. Zondag (14u) botst Goffin op Bellucci, de Luikenaar kan zo revanche nemen op de Braziliaan voor zijn uitschakeling tijdens de Spelen in Rio, en is er het vijfde en laatste duel tussen Darcis en Monteiro. Beide kapiteins kunnen wel nog wijzigingen aanbrengen in hun opstellingen.

België, in 2015 nog verliezend finalist in de Davis Cup, ging begin maart in Luik met 2-3 onderuit tegen Kroatië en werd daardoor verwezen naar de barrages. De winnaar van de confrontatie tussen België en Brazilië treedt in 2017 in de Wereldgroep aan, de verliezer gaat in zijn continentale zone van Wereldgroep I aan de slag.

bron: Belga