Bijna nergens in Europa raken vacatures moeilijker ingevuld dan in België

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op Tsjechië na raken openstaande vacatures nergens in Europa moeilijker ingevuld dan in België. Dat blijkt uit cijfers die het Europese statistiekbureau Eurostat vandaag heeft bekendgemaakt. Het aantal openstaande vacatures tegenover het totale jobbestand in België lag in het tweede trimester van 2016 op 2,8 procent (tegenover 2,7 procent in dezelfde periode vorig jaar). België is daarmee een van de koplopers in Europa. Enkel Tsjechië (2,9 procent) heeft een groter percentage openstaande jobaanbiedingen.

Na Tsjechië en België volgen het Verenigd koninkrijk (2,5 procent), Duitsland (2,4 procent) en Zweden (2,3 procent). Het gemiddelde van de eurozone ligt op 1,7 procent en dat van de EU op 1,8 procent.

Kleine kanttekening: Eurostat plaatst de percentages voor Denemarken, Frankrijk, Italië en Malta niet in dezelfde tabel, omdat die gegevens niet volledig vergelijkbaar zijn met die van de andere landen. In Malta bedraagt dat percentage immers 3,1 in het tweede trimester, maar dat is enkel gebaseerd op entiteiten met tien werknemers of meer.

bron: Belga