Aangename temperaturen met af en toe regen

Aangename temperaturen met af en toe regen

Vandaag krijgen we vanaf het westen geleidelijk meer bewolking. Het blijft wel zo goed als droog en vooral in het oosten van het land is er nog ruimte voor zon. De temperaturen liggen lager dan de afgelopen dagen, met maxima van 21 graden aan de kust, 23 of 24 graden in het centrum en 17 graden op de Ardense hoogten. Er staat een matige en aan de kust een vrij krachtige wind. Dat meldt het KMI vanmiddag. Vanavond en vannacht neemt in de westelijke helft van het land de bewolking nog toe. Het gaat regenen, vooral langs de Franse grens en in het westen van het land. De minima liggen tussen 9 en 16 graden. De wind neemt wat af in kracht naar matig in het westen tot zwak elders. Aan de kust staat een westnoordwestelijke wind.

Morgen zal de bewolking domineren. Aan de kust kan er in de ochtend nog wat lichte regen vallen, maar wordt het na de middag droog. In het oosten en zuidoosten van het land komen er in de namiddag vanaf Duitsland enkele buien aanzetten. De maxima liggen tussen de 16 en 22 graden. Er staat een zwakke en aan de kust een matige wind uit veranderlijke richtingen.

Zondag is het wisselvallig met perioden met regen of buien in de oostelijke helft van het land. In het westen van het land zijn er meer opklaringen en is het vaak droog, maar in de namiddag is een bui daar ook niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 16 graden op de Hoge Venen en 23 graden in de Kempen. Er waait meestal een matige wind uit het noorden tot noordnoordoosten.

Van maandag tot vrijdag blijft het wisselvallig met opklaringen en wolkenvelden en geregeld buien. Van maandag tot woensdag schommelt het kwik rond 20 graden in het centrum van het land. Naar het einde van de week zou het wat frisser worden met maxima rond 18 graden. Er staat meestal weinig wind, de eerste dagen van de week uit noordelijke richtingen, nadien wordt de wind eerder veranderlijk.

bron: Belga