Siegfried Bracke: “We zijn geen revolutionairen maar evolutionairen”

Siegfried Bracke: "We zijn geen revolutionairen maar evolutionairen"

“We zijn geen revolutionairen, maar evolutionairen.” Dat zei Kamervoorzitter Siegfried Bracke vanochtend op RTBF in een reactie op het veelbesproken interview met N-VA-voorzitter Bart De Wever. De Wever veroorzaakte gisteren commotie met een zinnetje uit een interview met l’Echo. “Als de kiezer het toelaat doen we voort zonder PS en als de kiezer eist dat we met PS praten, zullen we onze communautaire agenda op tafel leggen”, aldus de voorzitter. De uitspraak wordt beschouwd als een voorzet om de federale coalitie na de verkiezingen voort te zetten en een nieuwe staatshervorming dus op de lange baan te schuiven.

“Zelfs als N-VA bij de verkiezingen 35 procent zou halen, kunnen we niet helemaal alleen een institutionele hervorming doorvoeren”, reageert Siegfried Bracke. “We zijn geen revolutionairen, maar evolutionairen. Dat verhindert echter niet dat we overtuigd blijven dat ons land institutionele hervormingen nodig heeft.”

De voornaamste bezorgdheid is momenteel echter het economisch en sociaal welzijn, aldus de Kamervoorzitter. “We gaan het economische thema niet verwaarlozen om vervolgens ook nog eens geen communautaire hervorming te kunnen doorvoeren. Het is niet verboden om je intelligentie te gebruiken”, besluit hij.

bron: Belga