Ring ter hoogte van Antwerpen-Noord wellicht nog hele nacht afgesloten

De hulpdiensten zullen in de nacht van donderdag op vrijdag waarschijnlijk nog de hele nacht werk hebben om de oplegger die vuur vatte op de Antwerpse ring veilig te verwijderen. Pas tegen de ochtend zou een beperkte doorgang gemaakt kunnen worden, waardoor weggebruikers best rekening houden met een moeilijke ochtendspits. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. De Antwerpse Ring richting Gent blijft waarschijnlijk de hele nacht afgesloten ter hoogte van Antwerpen-Noord. Daardoor kan het verkeer op de E16 vanuit Breda en het verkeer van de A12 vanuit Bergen op Zoom niet rechtstreeks het zuidelijke deel van de Antwerpse ring oprijden.
Het verkeer naar Gent wordt omgeleid via de A12 en de R2, de noordelijke helft van de ring. Op de R2 komen ze de Liefkenshoektunnel tegen, die is sinds 22.40 uur tolvrij gemaakt.
De oorzaak van de hinder is een oplegger met chemische stoffen die kort na 21 uur vuur vatte. De bestuurder van de vrachtwagen kon zich op tijd op de pechstrook zetten en zijn trekker loskoppelen. De man bleef zelf ongedeerd, maar het veilig verwijderen van de oplegger neemt heel wat tijd in beslag.

bron: Belga