Onweer mogelijk in de loop van de namiddag

Onweer mogelijk in de loop van de namiddag

In de namiddag is het weer eerst nog droog met veel zon over het noorden van het land en meer bewolking in het zuiden. In de loop van de namiddag ontwikkelen zich stapelwolken die voor enkele buien kunnen zorgen, mogelijk met onweer – vooral in Hoog-België en in de Kempen. Tegelijkertijd bereikt een regenzone de Franse grens. De maxima zakken tot 21 à 24 graden in de zuidelijke landshelft en tot 25 à plaatselijk 30 graden in het noorden. De wind is eerst zwak tot matig uit oost tot zuid en wordt matig uit zuidwest. Dat meldt het KMI. Vanavond trekt de regenzone noordwaarts over ons land. Vannacht verlaat deze storing ons land richting Nederland en het wordt droog met opklaringen. Nevel- en mistbanken kunnen zich ontwikkelen in het zuidoosten van het land. De minima schommelen tussen 11 en 15 graden. De wind is matig uit zuidwest en wordt meestal zwak uit zuid.

Morgenochtend wordt het meestal droog en gedeeltelijk bewolkt. In de namiddag kans op een bui in het centrum en in het oosten van het land, meer bewolking in het westen veroorzaakt door een naderende, vrij actieve regenzone. Maxima van 19 tot 24 graden. Meer wind aan de kust.

Zaterdag wisselen korte opklaringen en wolkenvelden elkaar af. In de voormiddag verwacht het KMI nog enkele buien in het westen, en lichte regen in het oosten. In de namiddag trekken meer buien oostwaarts over het land. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden, bij een matige tot soms vrij krachtige wind uit noordwest krimpend naar west. Aan zee zijn rukwinden van 50 km/u mogelijk.

Zondag blijft het meestal droog met aanhoudende lage wolken. De maxima liggen tussen 16 graden in de Ardennen en 22 graden in het westen.

Vanaf maandag wordt het wisselend bewolkt met perioden met regen of buien. Dinsdag kan een storing over het land trekken. De maxima liggen in de buurt van de klimatologisch gemiddelde waarden van 18 tot 20 graden.

bron: Belga