“Dit kan niet, nooit, nergens”

Dit kan niet, nooit, nergens

De uitval van Kamerlid Luk Van Biesen (Open Vld) richting sp.a-fractieleidster Meryame Kitir was ongepast. Dat stellen Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten en fractieleider Patrick Dewael. “Dit kan niet, nooit, nergens”, luidt het. Hoewel hij zelf beweerde dat zijn woorden verkeerd begrepen zijn en hij dergelijke terminologie nooit zou gebruiken, blijft Kitir erbij dat Van Biesen haar heeft toegesnauwd dat ze moest “terugkeren naar Marokko”. Ook Groen-Kamerlid Kristof Calvo, die in het halfrond halfweg tussen Kitir en Van Biesen zit, klaagde de uitspraken aan.

“De woorden van een volksvertegenwoordiger zijn altijd en overal van tel. Wat Van Biesen ook bedoelde, zijn tussenkomst was ongepast”, reageren partijvoorzitster Rutten en fractieleider Dewael. “Wij betreuren dit incident. Dit kan niet, nooit, nergens. Het is goed dat Van Biesen zich verontschuldigde”.

Voor Kitir is de kous echter niet af. “Ik vind het heel erg wat hij gezegd heeft, maar het is nog erger dat hij het achteraf heeft ontkend”. Ze wil straks met Kamervoorzitter Siegfried Bracke bekijken welk vervolg ze aan het incident wil breien.

bron: Belga