Champions League - Real Madrid ontsnapt miraculeus, doelpunt Alderweireld levert Tottenham niets op

Titelverdediger Real Madrid is de groepsfase van de Champions League woensdagavond begonnen met een miraculeuze overwinning. Het Spaanse sterrenensemble keek tegen Sporting Lissabon tot in de 89e minuut tegen een achterstand aan, maar die werd in de slotfase omgebogen naar een 2-1 overwinning. Real-trainer Zinedine Zidane bracht voor het eerst dit seizoen zijn befaamde voorhoede in stelling. De aanval met Karim Benzema, Gareth Bale en Cristiano Ronaldo was niet meteen een garantie voor doelpunten. De bezoekers bleven redelijk eenvoudig overeind in Bernabéu en sloegen kort na rust als eerste toe. Voormalig AA Gent-speler Bryan Ruiz stelde de Braziliaan Bruno César in staat om te scoren.

Ronaldo was in de slotfase al een keer dicht bij de gelijkmaker maar de Portugese aanvaller trof de paal vanuit een vrije positie. De vrije trap die hij even later kreeg schoot hij wel subliem raak, zodat hij zijn recordaantal doelpunten in de Champions League aandikte tot 95. Alvaro Morata bezorgde Real diep in blessuretijd (94e minuut) ook nog de zege.

In de andere wedstrijd van groep F vernederde Borussia Dortmund het Legia Warschau van trainer Besnik Hasi met 0-6. Vadis Odjidja speelde de volledige partij voor Legia.

Ook de Tottenham-Belgen beleefden geen fijne avond. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld, samen centraal in de defensie keken tegen Monaco al na een half uur tegen een 0-2 achterstand aan. Alderweireld scoorde net voor rust nog wel de 1-2, maar verder kwam Tottenham niet, ondanks de inbreng van Mousa Dembélé bij de rust.

Kevin De Bruyne boekte met Manchester City een 4-0 zege tegen Borussia Mönchengladbach. De Rode Duivel zag zijn Argentijnse ploegmaat Sergio Agüero drie keer scoren. Bij Mönchengladbach mocht Thorgan Hazard in de 59e minuut, bij 2-0, invallen.

Laurent Depoitre mocht in de 62e minuut opdraven bij FC Porto, dat in de groep van Club Brugge niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Kopenhagen.