Champions League-finale wordt in 2018 in Kiev gespeeld

door
Belga
Leestijd 1 min.

De finale van de Champions League voetbal wordt in 2018 in het NSK Olympiyskyi stadion in het Oekraïnse Kiev gespeeld. Dat heeft het Uitvoerend Comité van de Europese Voetbalbond vandaag in het Griekse Athene beslist. De finale van het kampioenenbal 2018 wordt op 26 mei gespeeld. In het olympisch stadion van Kiev werd in 2012 nog de finale van het EK gespeeld, het heeft een capaciteit van 68.000 toeschouwers. De finale van deze jaargang wordt op 3 juni 2017 in het Welshe Cardiff afgewerkt.

Het was het eerste Uitvoerend Comité onder leiding van de kersverse UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin, de Sloveen werd gisteren pas verkozen tot nieuwe preses van de Europese Voetbalbond.

Naast de toewijzing voor de finale van het kampioenenbal werd er ook een gastheer voor de Europese Supercup van 2018 gekozen en voor dat duel werd het Lilleküla stadium van het Estse Tallinn weerhouden (14 augustus 2018).

Nog donderdag werd bevestigd dat Theodore Theodoridis secretaris-generaal van de UEFA blijft, voorts werden er met de Belg Damien Neven en de Engelsman Rick Parry twee nieuwe leden aan de onderzoekskamer van de 'UEFA Club Financial Control Body' toegevoegd. De voetbalfederaties van IJsland, Ierland, Noord-Ierland en Wales ten slotte, krijgen een gedenkplaat omdat hun supporters zich tijdens het voorbije EK in Frankrijk uitstekend gedroegen en voor enorm veel sfeer zorgden.

bron: Belga