Echtscheiding kost eigenaar van Grindr maar liefst 980 miljoen euro

Chinese couples leave a wedding photo shoot at the West Bund in Shanghai on September 25, 2014. Chinese wedding photos are often taken months before the ceremony and show couples posing in western and Chinese outfits. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE / AFP PHOTO / JOHANNES EISELE

Een Chinees koppel staat op scheiden. Op zich is dat geen opmerkelijk nieuws, zeker aangezien steeds meer Chinese koppels hun huwelijk annuleren, maar het prijskaartje dat er voor de man aan vast hangt is zonder meer opzienbarend.

Een gerechtshof in Peking heeft beslist dat techtycoon Zhou Yahui maar liefst 1,1 miljard dollar (980 miljoen euro) in aandelen moet betalen om van zijn vrouw Li Qiong te kunnen scheiden. Dat schrijft Quartz.

Zhou verdiende zijn fortuin als oprichter van Beijing Kunlun Wanwei Tech, een ontwikkelaar van onlinespelletjes. In januari verwierf zijn bedrijf 60% van de aandelen in homodatingapp Grindr. Zhou blijft wel de belangrijkste aandeelhouder met een belang van 34,5%.

De echtscheiding van Zhou en Li is meteen een van de duurste aller tijden. Enkel Wu Yajun, de voorzitster van een Chinese projectontwikkelaar, moest dieper in de buidel tasten. Om te scheiden van haar man, heeft ze maar liefst 2,75 miljard dollar (2,45 miljard euro) op tafel gelegd.

AFP / J. Eisele