Vandaag tropisch, morgen daalt kwik

Vandaag tropisch

Wie houdt van tropische temperaturen, profiteert er vandaag best nog eens van. De temperatuur kan dan nog oplopen tot 34 graden. Vanaf morgen begint het kwik te dalen en dit weekend worden maxima van circa 20 graden verwacht. Dat meldt het KMI vandaag. In de namiddag blijft het zonnig en zeer warm. Langs de Franse grens komen er soms enkele stapelwolken, maar de kans op een bui is zeer beperkt. De maxima liggen rond 28 of 29 graden in de Ardennen, 30 graden aan zee, en tussen 30 en 33 graden elders. In de Kempen verwachten we maxima tot 34 graden. Vanavond en vannacht is het lichtbewolkt of helder. De minima schommelen tussen 14 en 16 graden in de Ardennen, en tussen 16 en 19 graden elders.

Morgen is het eerst zonnig. In de loop van de namiddag bereikt een regenzone de zuidelijke landshelft. In het noorden is het droger en gedeeltelijk bewolkt, maar een lokale onweersbui is mogelijk. De maxima schommelen tussen 20 en 24 graden in het zuiden, en tussen 25 en 28 graden in het noorden. In de nacht van morgen op vrijdag trekt een regenzone over het land. De minima liggen tussen 12 en 15 graden.

Vrijdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Enkele buien kunnen nog tot ontwikkeling komen, vooral in de Ardennen. In de loop van de namiddag kan het regenen in het westen van het land. De maxima liggen tussen 19 en 25 graden. ’s Avonds en ’s nachts trekt opnieuw een regenzone over het land.

Vanaf zaterdag wordt het licht wisselvallig met kans op enkele buien of wat regen. Op zondag is het zo goed als droog. De maxima liggen in de buurt van de klimatologisch gemiddelde waarden van 20 graden.

bron: Belga