Champions League - Club Brugge krijgt in eerste Champions League-wedstrijd in elf jaar tijd 0-3 om de oren

Voor Club Brugge is de Europese campagne woensdag niet goed van start gegaan. In zijn eerste Champions League-wedstrijd in elf jaar tijd kreeg de landskampioen een 0-3 om de oren van de Engelse kampioen Leicester City. Bij de rust was het 0-2. Marc Albrighton opende de score al in de vijfde minuut. In de 29e verdubbelde Riyad Mahrez de voorsprong voor de Engelsen. Op het uur mocht Mahrez vanop de penaltystip zijn tweede van de avond in doel knallen. Dat na een fout van doelman Ludovic Butelle op Jamie Vardy. Rode Duivel Bjorn Engels kon door een blessure de wedstrijd niet uitspelen. Hij werd na een duw van Islam Slimani en contact met Butelle met een schouderblessure naar het ziekenhuis afgevoerd.

Leicester speelde pas de negende Europese wedstrijd uit de hele clubgeschiedenis. Een optreden in de UEFA Cup in 2000 was het laatste Europese optreden van de club. De enige en laatste Europese uitoverwinning was in het seizoen 1961-1962.

In de andere wedstrijd in groep G speelden Porto en Kopenhagen 1-1 gelijk. Otavio bezorgde Porto in de 13e minuut een 1-0 voorsprong. Andreas Cornelius nam de 1-1 voor zijn rekening. Die stand bleef tot het einde op het bord staan, ondanks nog een rode kaart (tweede geel) voor Kopenhagen-middenvelder Jan Gregus in de 66e minuut. Gregus mist zo over twee weken het volgende Europese duel van Kopenhagen, thuis tegen Club Brugge.