Club Brugge begint met een valse noot

Club Brugge is zijn Champions Leaguecampagne begonnen met een thuisnederlaag. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar verdedigende blunders deden Club de das om: 0-3.
Jelle

Club moest zijn eerste Champions Leaguecampagne in elf jaar meteen aftrappen tegen de op papier moeilijkste tegenstander in Groep G. Ze troffen de Engelse kampioen wel op een goed moment. Leicester kon dit seizoen nog niet veel waarmaken en staat pas op de 16de plaats in de Premier League. Afgelopen weekend verloren ze nog met 4-1 bij Liverpool. Club doet het met een tiende plaats in de Jupiler Pro League en een pijnlijk verlies tegen Waasland-Beveren afgelopen weekend echter niet veel beter.

Club begon hoopvol aan de wedstrijd. Al in de 2de minuut verscheen José Izquierdo alleen voor het doel van Kasper Schmeichel, maar hij legde de bal vrij ver naast. Nauwelijks enkele minuten later toonde Leicester hoe je efficiënt omgaat met kansen. Na een misverstand met Hans Vanaken (foto links) ging Bruggedoelman Ludovic Butelle onder de bal door, waarna Marc Albrighton gemakkelijk kon binnentikken. De rest van de eerste helft hielden de Bruggelingen en de Engelsen elkaar in evenwicht. Beide ploegen speelden de bal goed rond, maar veel kansen leverde dat niet op.

Blunders

In de 30ste minuut verdubbelde Riyad Mahrez de score met een mooie vrije trap die hij rechtstreeks in doel deponeerde. Die vrije trap was er gekomen na een verdedigende blunder. Stefano Denswil speelde de bal terug naar niemand, waarna Timmy Simons aan de noodrem moest trekken. Zo stond het 0-2. Brugge werd in de eerste helft niet weggespeeld, maar keek bij de rust wel tegen een pijnlijke achterstand aan.

De tweede helft begon met veel gesukkel bij blauw-zwart. Een eerste verdedigende blunder waarbij invaller Benoit Poulain zijn eigen doelman passeerde, bleef nog ongestraft. Maar bij een blunder van Denswil moest Butelle te hard ingrijpen op Jamie Vardy: penalty. Opnieuw Mahrez maakte er 0-3 van. Intussen had Björn Engels met een zware schouderblessure het veld verlaten. Club slaagde er niet in de druk op te voeren en Leicester werd nog weinig verontrust in het vervolg van de wedstrijd.