Advocaat laat zich betalen ‘in natura’

20100610 - CHARLEROI, BELGIUM : Illustration shows a close up on the hands of lawyers who attend a tribute, Thursday 10 June 2010, in front of Charleroi justice palace, to commemorate judge Isabelle Brandon and clerk Andre Bellemans of the Brussels' cantonal court (Vredegerecht - Justice de la Paix), who have been shot dead last Thursday 03 June 2010, inside the Cantonal Court. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR

De Mechelse advocaat Steff S. moest gisteren met het schaamrood op de wangen bekennen aan de rechter dat hij zich in natura liet betalen door een Thais massagesalon. Hij riskeert maar liefst twaalf maanden cel. 

Volgens de advocaat zou het een paar keer gebeurd zijn. “Zeker niet meer dan vijf keer. Een massage en dan een happy end, of hoe heet dat. Ik schaam me ervoor. Het is een morele fout waarvoor ik al gestraft ben als advocaat met vijftien dagen schorsing”, vertelde hij in de rechtszitting.

Wat erger is: in het massagesalon worden Thaise meisjes uitgebuit. Ze werden een job in het salon beloofd, maar kwamen uiteindelijk in de prostitutie terecht. Volgens kranten van Mediahuis werden ze verplicht tot seks met klanten en werden ze ’s nachts opgesloten. Het openbaar ministerie beschuldigt Steff S. dat hij een lid is van de bende mensensmokkelaars. Hij maakte de toeristenvisums in orde en fungeerde stiekem als de raadsman van de bende. Hij riskeert daarvoor twaalf maanden cel.

De advocaat houdt vol dat hij onschuldig is. Een vonnis volgt volgende maand.

Foto Belga / V. Lefour