Preud'Homme: "Club heeft niets te verliezen tegen Leicester"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Woensdag begint Club Brugge voor het eerst sinds 2005 aan de Champions League. De aanloop naar het kampioenenbal verliep voor blauw-zwart alvast niet van een leien dakje. In de eigen competitie staat Club immers pas als tiende gerangschikt met 7 op 18. "Op papier is Leicester sterker dan ons. Wij hebben morgen alvast niets te verliezen", vertelde MPH op de traditionele persconferentie daags voor de wedstrijd.

"Natuurlijk spelen we altijd om te winnen en misschien staat het geluk nu wel eens aan onze kant. Net zoals vorig seizoen. Het is ook te zien hoe de match verloopt. Een 1-1 kan soms ook een goed resultaat zijn. Leicester heeft een sterk collectief. Zelfs de doelman is goed en de jongens die op de bank zitten, hebben de nodige kwaliteiten. Een hecht blok, waar we een zware kluif zullen aan hebben. Wesley en Refaelov zijn niet inzetbaar door blessures. Met Izquierdo gaat het stilaan de goede kant op", aldus Preud'homme.

"Leicester heeft vorig jaar in de Engelse competitie bewezen dat je met de juiste mentaliteit veel kan bereiken. Iedereen kent hun speelstijl, maar toch had iedereen er problemen mee. Ze spelen aanvallend, maar kunnen ook een defensief blok zetten wanneer nodig. Die omschakeling is een sterk wapen bij Leicester City. Sommigen zeggen dat ze geen groot team zijn. Ik beweer het tegendeel. Ze zijn immers de beste ploeg van Engeland, want ze zijn kampioen en daarom dus beter dan al die ronkende namen."

Een wedstrijd tegen de Engelse kampioen in de Champions League wordt voor Club heel wat anders dan de confrontaties in de Jupiler Pro League. "Het klopt dat we altijd offensief denken, maar dat komt omdat onze tegenstander het balbezit meestal aan ons laat. Het komt erop neer de juiste balans te vinden in een wedstrijd. Zowel aanvallend als op defensief vlak. Wij mogen Leicester zeker geen kansen geven. Het is waar dat we tegen Waasland-Beveren niet goed speelden. Samen met de spelers doe ik er alles aan om opnieuw in de flow van vorig seizoen te komen. Toen zijn we als ploeg heel diep gegaan. Nu slaat het wat tegen, al vond ik ons tegen KV Mechelen en Oostende niet zo slecht. Wij doen er alles aan om er opnieuw te staan. We zijn op zoek naar onszelf, en ja dat kost wat tijd. Misschien is er wat decompressie na de titel van vorig seizoen. Misschien maakt onze komende tegenstander hetzelfde mee want zij verloren hun laatste match ook (4-1 op Liverpool, red)."

bron: Belga